Inspiration og links

Her finder du links og anbefalinger til foreninger og samarbejdspartnere samt en oversigt over bøger, der kan være nyttig og inspirerende for dig.

Nogle af bøgerne – markeret med – kan købes gennem Danfert og Stork i København. Kontakt os for at høre mere.
Danfert & Stork fertilitetsklinik 
+45 70 60 60 90 

Du kan også lade dig inspirere fortællinger og videoklip tilgængelig på vores YouTube kanal:
YouTube

Forældre som single til donorbarn i skole

I disse år ser vi, at flere og flere donorbørn af enlige og lesbiske starter i skole. I samarbejde med European Sperm Bank har TFP Stork Fertility lavet nogle brochurer med gode råd til dig, der er forældre til et donorbarn samt til dit barns pædagoger og lærere.

Links:

Aftalt forældreskab / Professionel hjælp til etableringen og plejen af det aftalte forældreskab. Aftalt forældreskab forstås som forhold, hvor to- eller flere – voksne mennesker aftaler at blive aktive forældre sammen, uden at det biologiske forældreskab udspringer af et forhold.

Tina Sandager / Fertilitetsrådgivning og Terapi – “Når vejen til forældreskab ikke er ligetil”

Mille Duzenius | Psykoterapeut & Supervisor | milledm@hotmail.com | Tlf.: +45 20 65 19 65
 

PCO Forum | For PCO kvinder

Selvvalgt singlemor | Signe Fjord gør det cool, at være singlemor.

Enestående mødre v. Tina Bjerg | Få meget mere overskud og bliv præcis den mor, du ønsker at være.

Thilde Vesterby – Yoga, fertilitet og coaching.

LGTB | Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner er en interesseorganisation på områderne kønsidentitet og seksuel orientering.

Dare – vi arbejder for ligestilling for alle familiekonstellationer.

Familieretshuset | Familieretshuset kan give dig/jer vejledning om reglerne og retsvirkningerne af faderskab og medmoderskab.

Min mave | Masser af artikler om graviditet, fødsel, baby og tumling. Deltag i de mange debatter eller smugkig i vores gallerier med scanningsbilleder og meget mere.

Solomor | Er et netværk for kvinder, som er alene med et eller flere børn, uanset om børnene er kommet til garden med eller uden brug af donor. Her deler vi tips og tricks, der støtter og løfter enlige mødre og dermed deres børn til et højere niveau.

Regnbuefamilie | Websitet henvender sig til homoseksuelle, singler og andre, som ønsker at blive forældre uden at leve i en traditionel kernefamilie med far, mor og barn, men hvor udgangspunktet er, at barnet kommer til at kende begge sine biologiske forældre.

Adoption & Samfund | Adoption & samfund.

LFUB | Landsforeningen for ufrivilligt barnløse, det er både for de der er i proces, de der ikke har fået barn endnu og dem der har været så heldige at få barn og har erfaring på området.

Qunhui Mao | 30 års erfaring inden for kinesisk medicin og akupunktur.

Inspiration og links – bøger:

Karla har en strømpetyv i familien
Skrevet af Pia Olsen og Karla Elena Olsen

Ny børnebog om skolestart tager udgangspunkt i en ny familiemodel. “Karla har en strømpetyv i familien” er den fjerde bog i serien om Karla, der ikke har en far. Hendes mor har fået hende ved hjælp af en sæddonor.

Hele sommeren har Karla glædet sig til at starte i 0.A. På første skoledag er det mor, mormor og morfar, der er med hende. Det er nemlig Karla’s familie. Familier kan se meget forskellige ud i vores tid og både børn og lærere har brug for at lære om de mange forskellige familietyper. Det er en af de erfaringer karls gør sig, da hun starter i skole.

Udgivet på forlaget SPRÆL 2017

Hvor er Karlas far?
Forfatter: Pia Olsen

Beskrivelse: Bogen “Hvor er Karlas far?” handler om to årige Karla, der er blevet til ved hjælp af en sæddonor – det har hendes mor forklaret hende. Karla forstår ikke helt, hvad en sæddonor er, men han må være en flink mand, for han har hjulpet mor og Karla, så de kunne få hinanden. Og så kunne morfar, mormor og Karla også få hinanden. Men sæddonoren kan ikke hjælpe Karla med at få en far. Karlas ven Ferdinand kan ikke helt forstå, hvorfor Karla ikke har en far. Ferdinand har en far – og det har babyspøgelset inde under sofaen også. “Hvor er Karlas far?” er den første danske børnebog, der henvender sig til børn, som er blevet til ved hjælp af en kendt eller anonym sæddonor. Et stigende antal danske kvinder vælger at få børn ved hjælp af en sæddonor. Men hvordan fortæller man om det? Eksperter anbefaler at tale med børnene om, hvordan de er blevet til, så tidligt som muligt. Bogen “Hvor er Karlas far?” henvender sig til børn i 2-5 års alderen. Den leverer enkle forklaringer på naturlige spørgsmål. Bogen er en god anledning til at tage den nødvendige snak med sit barn. Den kan også være et redskab for bedsteforældre, pædagoger og andre, som er usikre på, hvordan de skal tackle det, når barnet spørger til sin far.

Forfatter: Pia Olsen og Karla Elena Olsen

Hammerseng-Edin er ikke bare blandt Norges mest kendte idrætsudøvere, medaljevindere og landsholdsspillere i håndbold. De er også omtrent de eneste offentlige homoseksuelle i idræts-Norge. Og ja, så er de mødre til lille Mio.

I denne bog fortæller de om deres ønske om barn og processen frem til i dag.

Selvvalgt singlemor til donorbarn (beslutningsprocessen)

Forfatter: Signe Fjord og Anne Patricia Rehlsdorph
Er du single kvinde, som brændende ønsker dig et barn?

Har du et biologisk ur, der tikker højere og hurtigere end behageligt?

Har du endnu ikke fundet manden, der skal være far til dit kommende barn?

Har du brug for at få et overblik over dine muligheder samt de etiske, moralske og følelsesmæssige aspekter ved at blive selvvalgt singlemor?

Søger du kvalificeret sparring og genveje fra andre singlemødre?

Kan du nikke genkendende til blot ét af punkterne – så læs bogen.

Mor uden Far
Forfatter: Pia Olsen
I ”Mor uden far” fortæller 8 kvinder om deres vej frem imod beslutningen om at få barn alene. Kvindernes historier er vidt forskellige og det er årsagerne til deres valg også: Bristet kærlighed, årelang fertilitetsbehandling og uheld i parforhold er blot nogle af årsagerne.
Pia Olsen har skrevet en smuk og indsigtsfuld bog om et væsentligt emne – og alle bogens gæve kvinder kaster et varmt lys hen over stærke kvinders ønske om at få et elsket barn – også uden far.
Alle gæve mødre ønskes held og lykke – samt ikke mindst, at de må berige børnene med det aller vigtigste i livet – kærlighed. Masser af kærlighed.

Sådan holder du hovedet koldt

Forfatter: Liselotte Vejborg
Bogen er skrevet til kvinder, der skal i gang med eller er i gang med fertilitetsbehandling og kvinder, der skal i gang med eller venter på at adoptere. Liselotte Vejborg, som er forfatter til bogen, har selv været igennem både fertilitetsbehandling og efterfølgende ventetid for at adoptere, og du får Liselottes egen historie og erfaringer i bogen, der også lægger stemme til en masse andre kvinder, der venter eller har været igennem ventetiden.
”Sådan holder du hovedet koldt – en guide til dig, der venter på barn” hjælper dig til at forberede dig bedst muligt på ventetiden og til at hjælpe dig undervejs i processen. Du bliver hjulpet til helt praktisk at håndtere en stor del af de udfordringer, der næsten per definition vil dukke op i løbet af ventetiden, og bogen giver blandt andet svar på følgende spørgsmål:

Er det overhovedet muligt at få noget godt ud af ventetiden – og i så fald hvordan? Hvordan tackler jeg uvished, bekymringer og forandringer undervejs? Hvordan kan jeg styre kommunikationen med mine omgivelser? Hvad skal jeg gøre, og hvad skal jeg ikke gøre?

Din egen tilgang til ventetiden har naturligvis en utrolig stor indflydelse på, hvordan du (re)agerer undervejs, og ”Sådan holder du hovedet koldt – en guide til dig, der venter på barn” giver dig en række effektive redskaber til at holde hovedet koldt i ventetiden.

Tristan er donorbarn – HVEM er Tristans far? 

Forfatter: Cecilia Hafezan Abel

I Tristans familie er de Tristan og Mor. Der er ingen far. Tristan er donorbarn. Mor har fået ham alene med hjælp fra en sæddonor. Tristan tænker tit på, hvem hans far er – mon han har mødt ham uden at vide det?
Snart skal Tristan være storebror. Han glæder sig helt vildt. Tristans lillesøster er også ham

Maries Mor og Mutti

Forfatter: Cecilia Hafezan Abel

Marie fortæller, at hendes forældre er Mor og Mutti. De andre børn tror ikke på, at Marie har to mødre. De mener, hun lyver, og Marie må prøve at overbevise dem om, at det er rigtigt.

Niller Pilfinger Åbner Bakken

Forfatter: Stine Josefine Dige
Drengen med pilfingrene og de to mødre på nyt farligt og farverigt eventyr
Navnet er Niller Pilfinger. Den friske lille fyr med ti små pilfingre, der gør hans liv spændende ud over det sædvanlige, er tilbage. Sidste år udkom “Niller Pilfinger får en flyvetur” om en familieudflugt til Flyvergrillen. Denne gang går motor-cykelturen i forældrenes Nimbus med sidevogn til Dyrehavsbakken. Bogen “Niller Pilfinger åbner Bakken” er både fræk, farverig og til tider lidt farlig…
Det kan godt give gevinst at have pilfingre. I hvert fald for Niller Pilfinger.

Niller Pilfinger Får en Flyvetur

Forfatter: Stine Josefine Dige

Beskrivelse: Niller Pilfinger elsker at pille ved ting, som ellers kun de voksne må røre, og nogle gange er det lige ved at gå galt. En dag overrasker mor og Mammi ham med en udflugt til Flyvergrillen ved lufthavnen. Her møder han Pia Pilot, der inviterer ham op at se sit gamle propelfly. I cockpittet er der masser af spændende, blinkende knapper og håndtag. Mon Niller Pilfinger kan holde sine små pilfingre fra dem?

Bogen om Niller Pilfinger er for børn i alderen 2-5 år. Fortællingen foregår i det, man kalder en regnbuefamilie, men bogen henvender sig til alle børn, der er vilde med motorcykler, mekanik og flyvemaskiner …

Roman af Kristina Nya Glaffey: “Mor og Busser.”

Forlaget Gladiator,
Hvordan er det for nutidens regnbuebørn at vokse op i en familie bestående af mor, mor og børn?
Det finder vi nok først for alvor ud af, når børnene bliver voksne og selv tager ordet. Men i sin nye roman, ’Mor og Busser’, forsøger Kristina Nya Glaffey at sætte sig i barnets sted og fortælle om livet i den lesbiske kernefamilie fra det barnlige udgangspunkt, fordomsfrit og fuld af barnlig undren.

Hvem henter mig?

Forfatter: Signe Fjord (E-bog)
I børnehaven skal computeren Rufus holde styr på, hvem der henter børnene. Det viser sig, at være en opgave ud over det sædvanlig. Heldigvis kan børnene hjælpe til, så Rufus kan blive helt opdateret. Bogen er smukt illustreret af Sune Watts, som understøtter og levendegøre den uheldig computer og alle familierne. Højaktuelt billedbog om forskellig familieformer. Budskabet er, at alle familie er rigtige familier. Alle familierne i bogen er autentiske, hvilket gør bogen troværdig og ærlig. Den er velegnet til oplæsning for børnehavebørn, ligesom den kan inspirere større børn og voksne til videre dialog.

Det blev et barn

Forfatter: Malene Raith
Beskrivelse: Fertilitetsbehandling er ingen dans på roser, men for langt de fleste ender den med det længe ønskede barn. Fælles for alle er, at ingen på forhånd ved, hvordan forløbet ender, og der gives ingen garantier. Folk må selv vurdere, hvor meget de er villige til at ofre.

Bag om barnløshed og fertilitetsbehandling

Forfatter: Birgitte Klock Clausen
Bogen om “Bag om Barnløshed og fertilitetsbehandling” af sociolog og coach Birgitte Klock Clausen, 2014, 195 sider.

Akupunktur
Akupunktur kan optimere fertilitetsbehandlingen ved:

  • øge blodgennemstrømningen i livmoderen og forbedre slimhinden, så ægget bedre kan sætte sig fast
  • mindske bivirkninger fra hormonindtag (såsom hovedpine, utilpashed, osv.)
  • afbalancere kroppen og afslappe livmoderen
  • styrke immunforsvaret
  • afstresse kroppen

I København samarbejder vi med akupunktør Qunhui Mao, som har 30 års erfaring inden for kinesisk medicin og akupunktur.
Mao kan kontaktes for information og tidsbestilling på telefon
+45 22638015
Adresse: Amicisvej 25, 1 tv, 1852 Frederiksberg.
Hjemmeside: www.mao.dk

Anja og Gro – podcast

Norske Gro Hammerseng-Edin og Anja Hammerseng-Edin fortæller om deres fertilitetsforløb.

Scroll to Top