Behandling med æg fra frys - FER

Har man via en IVF/ICSI behandling fået nedfrosset befrugtede æg kan disse bruges i en frysebehandling FER. For at starte denne behandling skal man ringe eller skrive til klinikken på første blødningsdag.

Hvordan foregår behandlingen?

Tilbagelægning af fryseæg kan foregå i din egen cyklus eller i en cyklus uden ægløsning.

For at kunne anvende din egen cyklus til frysebehandling kræver det, at du har en regelmæssig cyklus på under 35 dage. Vi følger din cyklus med scanninger, og når ægblæren er ved at være klar, får du en ægløsende sprøjte. Ægtilbagelægningen planlægges en uge efter. Vi anbefaler at anvende lidt progesteron efter ægoplægningen for at støtte din egen hormonproduktion.

En anden mulighed er at anvende østrogen og progesteron. Du starter med østrogentabletter i starten af din cyklus for at få slimhinden til at vokse. Når den har en passende tykkelse, starter du på progesteron for at gøre slimhinden klar til ægoplægning.

Optøning af fryseæg

Vi tør dit fryseæg op den morgen, vi har planlagt oplægningen. Før optøningen skal vi have modtaget et skriftligt samtykke. Dette samtykke vil blive tilsendt når du/I tilmelder jer frysebehandlingen på første blødningsdag.

De frosne befrugtede æg kan anvendes, indtil du fylder 46 år.

Scroll to Top