Single kvinder

Hos Danfert & Stork fertilitetsklinik tror vi på, at hver familie er noget særligt – uanset hvor stor eller lille den er.

Har du som single kvinde besluttet dig for at få et barn, så vil vi meget gerne hjælpe dig på vej. Den liberale lovgivning i Danmark gør det muligt for os at tilpasse et forløb til dig. Vi har ingen ventetid til insemination og IVF og meget flotte resultater grundet vores dygtige personale med mange års erfaring. Vi tilbyder rådgivning om valg af donorsæd og alle former for moderne fertilitetsbehandling, og i Danmark kan vi behandle kvinder op til og med 45 år.

Til vores danske kunder, som har en henvisning fra egen læge til fertilitetsbehandling, gælder følgende:

  • INGEN ventetid til behandling
  • BEGRÆNSET selvbetaling ved insemination
  • Selvbetaling for sæd – dette gælder på alle privatklinikker, undtagen i det offentlige regi
  • Selvbetaling for IVF – dette gælder på alle privatklinikker, undtagen i det offentlige regi, hvor der som oftest er lang ventetid

 

Den indledende samtale

Den indledende samtale kan ske på klinikken eller virtuelt. Samtalen er uforpligtende, og I vil kunne stille alle de spørgsmål, I har. Samtidig vil vi dykke ned i jeres specifikke situation, tidligere fertilitetsbehandlinger og undersøgelser.

Dét skal I forberede jer på før den indledende samtale:

Den elektroniske journal

I bedes udfylde den elektroniske journal. Da I begge skal registreres, vil det være en god idé at udfylde den sammen.

Udredning

Alle par, der skal starte i fertilitetsbehandling skal ifølge lovgivningen som minimum have foretaget følgende tests:

  • Hepatitis B – HbsAg, Anti-HBc
  • Hepatitis C – anti HCV
  • HIV – anti-HIV 1+2

Vi ønsker ligeledes:

  • Blodprøves for TSH og TPO, rubella (røde hunde), Klamydia og AMH.
  • HSU (vandscanning). Ved en vandscanning kan vi med ultralyd undersøge, om kvinden har en normal livmoder, og om der er fri passage gennem æggelederne. Vi anbefaler HSU før insemination.

Det skal I tage stilling til før behandlingen

Donorsæd

I Danmark tillader loven behandling med åben og anonym donorsæd. Vi har mange års erfaring i rådgivning om donorsæd. I kan købe donorsæd på sædbankerne og få det leveret hertil, så det er klar til jeres behandling. Læs mere om donorsæd.

Nina Stork – uventet hjælp til singlekvinder

Vi har siden 1999 hjulpet enlige kvinder fra hele Norden og Europa, som ønsker at blive forældre. TFP Stork Fertility blev i sin tid grundlagt af jordemoder Nina Stork, fordi hun ønskede at gøre det muligt for enlige og lesbiske at blive mødre i en tid, hvor dansk lovgivning ikke tillod, at læger inseminerede kvinder, som ikke var gift eller samlevende med en mand.

Nina Stork valgte derfor at hjælpe enlige kvinder til at blive forældre. Den særlige historie bag klinikken gør, at vi siden har haft fokus på at hjælpe singlekvinder med at blive forældre.

Valg af donor

Vi har stor ekspertise i hele processen omkring valg af donorsæd. Vi har et tæt samarbejde med sædbankerne, men vi har også opbygget erfaring omkring den proces lesbiske skal igennem, når de står over for valget af donorsæd.

Vi taler med dig om valg af donor – f.eks. spørger vi: Hvor meget du ønsker, at dit barn skal vide? Og hvad du vil fortælle barnet og omverdenen?

5 vigtige spørgsmål til det at få et donorbarn

Det er helt op til jer. Intet er mere rigtigt end noget andet.

Vores råd er, at det som føles rigtigt for dig og for din partner, i langt de fleste tilfælde også vil være det bedste for barnet. Det vigtigste er derfor at sætte sig ind i valgmulighederne og tage stilling.

Når vi spørger singlekvinder og lesbiske par til deres valg, kan vi se, at de fleste vælger en åben donor – især herhjemme, hvor der er stor åbenhed omkring anderledes familieformer. Det handler ofte om, at kvinderne ikke vil begrænse barnet.

En vigtig ting, I skal overveje er: Hvad vil I selv tage stilling til? For nogle er det meget vigtigt at være inde over alle valg. Nogle ønsker, at donor har lyst hår og blå øjne, andre går mere op i, at donor har samme værdier, livssyn og interesser, mens det for nogle helt tredje slet ikke er vigtigt at have indflydelse. De fleste har dog et eller flere ønsker, og det er der bestemt ikke noget forkert i. Det er dog vigtigt at understrege, at vi ikke kan give garantier. Selv om donor har blå øjne, vil klinikken aldrig kunne stille en garanti for at barnet også får blå øjne osv.

Vi har alle sammen genfejl. Det gælder også en donor. Selv om han er screenet og testet for mange sygdomme, så kan vi naturligvis ikke stille garantier. Men generelt er barnet bedre stillet end de fleste af de børn, som er kommer til naturligt.

Vi får tit spørgsmålet: ”Hvor meget donorsæd skal jeg købe?” Det er rigtig svært at rådgive om, for det kan vi ikke vide. I bør dog overveje tidligt i processen, om I ønsker, at jeres barn skal have helsøskende: ”Hvis alt går vel, skal I så have mere end et barn? Er det i givet fald vigtigt, at det er samme donor?” Det vil naturligvis være afgørende for, hvor meget I bør købe/reservere på nuværende tidspunkt – det gælder ved både åben, anonym plus og anonym donor.

Hvad har I egentlig tænkt jer at sige til barnet? Hvornår vil I fortælle det? Vi anbefaler, at du allerede, når I vælger at få et donorbarn gør jer tanker om barnets historie. Vi ser, at nogle tager det, som det kommer, nogle planlægger noget, de vil sige, mens andre vælger at skrive dagbog fra den første tanke til de står med et barn i armene. Det bliver så senere en gave til barnet.

Og glem ikke … et donorbarn er i den grad et ønskebarn. Det har været ønsket længe før, det blev til. Det er et tilvalg. Det er ønsket af mor og far, og det er ønsket af donor. Det er en stor gave – også at få fortalt senere i livet!

Behandling med donorsæd

I forbindelse med en fertilitetsbehandling kan det være nødvendigt at anvende donorsæd. For mange kan det være den eneste mulighed for at opnå graviditet.

Vi har et tæt samarbejde med European Sperm Bank, men du kan også bestille sæd fra en af de andre sædbanker, hvis du ønsker det.

Sådan vælger du din sæd hos European Sperm Bank

For at kunne vælge en donor skal du gå ind på European Sperm Banks hjemmeside. Vi har arbejdet tæt med European Sperm Bank i mange år, og de sikrer dig et gnidningsfrit forløb, når du skal behandles med donorsæd.

Du starter din søgning efter en donor ved at klikke på nedenstående link, oprette en profil ved at klikke på knappen “Opret gratis bruger”. Vær opmærksom på, at du enten skal vælge Stork eller Ciconia.  Når du har oprettet din bruger, har du fuld adgang til European Sperm Banks udvalg af sæddonorer.

Scroll to Top