Kvinder over 40 år

Et stigende antal kvinder får børn, når de er 40 år eller mere. Nogle har ventet på den rette, nogle har haft fokus på karriere, udlevet andre drømme og mål og har dermed udskudt ønsket om at få barn. Andre har måske været plaget af sygdom eller infertilitet og været i behandling i en kortere eller længere periode. Fælles for disse kvinder er, at drømmen om en ønskebarnet fortsat lever.

40+ og risikoen for infertilitet

Jo ældre du bliver, desto sværere er det at blive gravid. Fertiliteten daler kraftigt, når kvinder passerer 35 år, øges risikoen for infertilitet, hvilket ofte kræver en mere kompleks behandling for at opnå graviditet.

Er det stadig muligt at blive gravid?

Ønsker du at få barn, er det vigtigt, at du får foretaget en fertilitetsudredning og får en lægefaglig vurdering af, om det er muligt at blive gravid. Det vil spare dig for masser af unødig tid, at du kommer i den rette behandling fra dag 1.

Vi har stor erfaring og ekspertise i at hjælpe kvinder, der kommer, når de har passeret 40 år. Nye behandlingsmetoder gør også, at vi i dag kan hjælpe langt flere kvinde end for 10 år siden. Vi tilbyder alle typer af behandling – herunder også ægdonation og dobbeltdonation.

Som kvinde kan du få hjælp til fertilitetsbehandling i det offentlige, indtil du fylder 40 år, mens vi hos TFP kan tilbyde fertilitetsbehandling, indtil du fylder 46 år.

Hvis du skal vælge donorsæd

Dét at vælge donorsæd er for mange en helt særlig proces, som også vækker mange tanker og følelser. Vi har en tæt dialog og et godt samarbejde med sædbankerne. Det gør, at vi har en stor ekspertise og viden om processen. Vi kan derfor forberede dig på de valg, du står over for, hvis du skal vælge donorsæd.

I den indledende dialog vil vi tage hul på nogle af de vigtigste spørgsmål, du bør overveje, og som du uundgåeligt vil blive stillet over for senere. Det kan f.eks. være, hvad du vil fortælle dit barn? Hvad ønsker du, dit barn skal vide om donor? Og hvad fortæller du omverdenen, hvis du bliver gravid med donorsæd som 40-årig eller mere?

Scroll to Top