Fertilitetsbehandling

Ufrivillig barnløshed kan have forskellige årsager. TFP er Nord- og Centraleuropas største fertilitetskæde, hvor vores eksperter udveksler erfaringer og viden på tværs af landegrænser. Vi vil gerne give dig mulighed for at sætte dig grundigt ind i hele den vifte af ydelser, vi kan tilbyde.

In vitro fertilisering (IVF)

IVF (in vitro fertilisering) er en metode til assisteret befrugtning. Ved denne metode befrugtes ægget ikke med sædcellen i kvindens krop, men derimod i laboratoriet. Til hvert æg tilsættes ca. 100.000 sædceller i en lille skål. Befrugtningen foregår derefter “naturligt” ved, at kun en enkelt sædcelle bliver sluppet ind i ægget. Metoden kaldes “in-vitro”, som slet og ret betyder “i glas”.

Intracytoplasmatisk sædcelleinjektion (ICSI)

Mikroinsemination, også kaldet Intra Cytoplasmatisk Sperm Injektion (ICSI), er en avanceret form for IVF behandling. Mikroinsemination anvendes primært ved nedsat sædkvalitet. Befrugtningen foregår ved, at en enkelt sædcelle føres direkte ind i kvindens æg under mikroskop. Herved opnås en større chance for befrugtning, hvis der er få sædceller eller anden årsag til, at IVF ikke kan anvendes.

Insemination

Hvis det ikke lykkes at blive gravid på naturlig vis, kan vi foretage en insemination. Her injiceres sæden op i kvindens livmoder. Det gør det nemmere og hurtigere for sædcellerne at nå frem til æggelederen, hvor ægget befrugtes.

TESA

I nogle tilfælde indeholder mandens sæd slet ingen eller kun få sædceller. Det kan f.eks. ses ved blokerede sædledere. Det kaldes azoospermi (ingen sædceller) eller oligozoospermi (få sædceller) Hvis sæden ikke indeholder sædceller, kan det i nogle tilfælde være muligt at hente sæden direkte fra testiklerne. Denne procedure kaldes TESA/TESE.

Hormonbehandling

Ved ufrivillig barnløshed kan en hormonbehandling øge chancerne for at opnå graviditet.

Behandling med æg fra frys (FER)

Har man via en IVF behandling fået nedfrosset befrugtede æg kan disse bruges i en FER behandling.

Et lille plastikrør med det optøede befrugtede æg føres op i livmoderen ultralydsvejledt. For at starte denne behandling skal man ringe eller skrive til klinikken på første blødningsdag.

Ægoplægning

Ægoplægning, som også kaldes transferering, er som regel en meget enkel procedure. For de fleste er det dog et helt særligt øjeblik i deres fertilitetsbehandling, da de får lagt et befrugtet æg op kvindens livmoder. Graviditeten kan begynde.

Ægdonation

Vi oplever en stigende efterspørgsel på ægdonation. Derfor har vi et dedikeret ægdonationsteam hos vores klinikker, som koordinerer alt omkring ægdonation. Det gælder både dig, som har brug for ægdonation, dig som har brug for dobbeltdonation (dvs. æg og sæd) eller dig, som ønsker at donere dine æg til en kvinde eller et par, som har brug for lige netop det.

Donorsæd

I forbindelse med en fertilitetsbehandling kan det være nødvendigt at anvende donorsæd. For mange kan det være den eneste mulighed for at opnå graviditet.

Scroll to Top